Wallenium Grupp võttis üle turuliidri Soomes

Gert D. Hankewitz 01. september 2006, 14:34

Büroovaheseinte tootja Wallenium Grupp omandas läbi oma tütarettevõtte PW Interior Oy, Soome suurima büroovaheseinte tootja HSL Elements äriüksuse.

'Sisuliselt on Wallenium Grupp nüüd suurim büroovaheseinte tootja Soomes ning kogu Baltimaades,' lausus Wallenium Grupi tegevdirektor Endrus Arge. 'Antud tehingut võib kindlasti vaadata ühe olulise sammuna realiseerimaks Wallenium Grupi visiooni – saada Põhja-Euroopa juhtivaks büroovaheseinte tootjaks.'

Vastavalt 31.08.2006 allakirjutatud lepingule omandas PW Interior Oy metsatööstuskontsernile Metsäliitto (Finnforest) kuulunud HSL Elementsi äriüksuse. PW Interior Oy-st kuulub 40 protsenti Wallenium Grupp OÜ-le ja 60 protsenti Puustelli Group Oy-le.

Kui HSL Elements äriüksuse turuosa oli Soome büroovaheseinte turul enne ostutehingu toimumist ligi 40 protsenti, siis nüüdsest on PW Interior turuosa üle 50 protsenti, millega ollakse Soome turul omas valdkonnas kindel turuliider.

PW Interior Oy töötajate arv on tehingu toimumise järel 40 inimest ja müügikäive 2006 aastal ca 125 miljonit krooni. Tootmine jääb ka edaspidi Soome, Heinolas paiknevasse tehasesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing