Helenius ostis Saaremaa piimatootja

ÄP 04. september 2006, 00:00

Eesti ja kogu Ida-Euroopa suurimaks piimatootjaks pürgiv Trigon Farming ostis sel kuul lisaks Raplamaa Kaiu LT-le ka Saaremaa Kärla Põllumajandusühistu, kirjutas Meie Maa. Trigon Farming kuulub valdavalt Soome ärimeestele.

Kärla PÜ on suuruselt Saaremaa kolmas piimatootja. Möödunud aasta lõpul sai Kärla PÜ valmis ka maakonna suuremaid ja moodsamaid karussell-lüpsiplatsiga vabapidamislautu 500 lehmale. Plaanis oli ehitada uuele laudale veel 500 lehmakohta juurde. Kärla ühistus on nii eesti punase karja kui ka eesti holsteini tõugu lehmad. Ettevõtte kasutuses on 1400 hektarit maad, sellest omandis umbes 700 hektarit.

Trigon Farmingu ja nüüd ühtlasi ka Kärla PÜ juhatuse liige Ülo Adamson ütles, et Trigonil on plaanis osta Eestis veel piimafarme, eeskätt neid, millel on vähemalt 500 hektarit maad omandis.

Just lisainvesteeringute toomist piimandusse ja tootmismahtude suurendamist peab Trigon Farming Adamsoni sõnul oma eesmärgiks. Sihiks on luua Eestis ühtne ja tugev piimanduskontsern.

Praegu on investeerimispanga Trigon Capital juhitaval Trigon Farmingul põllumajandusettevõtted Eestis kolmes kohas: Ida-Virumaal, Raplamaal ja Saaremaal.

Adamsoni sõnul on Trigoni sihiks laieneda ka Ida-Euroopasse. Sel kuul osteti lisaks Eesti kahele põllumajandusettevõttele ka Venemaal Peterburi lähedal üks alla 1000 hektari suurune piimafarm ja Ida-Ukrainas 5000 hektari suurune farm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing