Orkaanihooaeg võib tulla rahulikum

Raivo Sormunen 04. september 2006, 00:00

Nafta hind langes möödunud nädala lõpus viimase kahe kuu madalaima tasemeni, kuna spekuleeritakse, et käesoleva aasta orkaanihooaeg tuleb väheaktiivne ja USA-suunaline kütuse nõudlus peaks lähiajal kahanema.

Suurem nõudlus bensiini järele kahaneb Ühendriikides tavaliselt pärast tööpüha, milleks on septembrikuu esimene esmaspäev (täna). Nii nafta, bensiini, diisli kui ka kütteõli laovarud on USAs praegu viimase viie aasta keskmisest tasemest kõrgemal.

Lisaks kahandasid Colorado Riikliku Ülikooli ilmaennustajad käimasoleva hooaja orkaanide prognoosi seitsmelt viiele.

"Kütusevarud on külluslikud ja järgnevate nädalate jooksul muutuvad näitajad võrreldes aastatagusega veelgi külluslikumaks, kuna möödunud aastal paiskasid orkaanid Katrina ja Rita (Mehhiko lahes) segi naftatootmise, rafineerimise ning nafta ja naftatoodete impordi," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Wachovia Corpi ökonomist Jason Schenker.

Nafta hind langes möödunud nädala reedel New Yorgi kaubabörsil 1,5 protsenti, tasemeni 69,19 dollarit barrel, mis on madalaim tase pärast 20. juunit. Nafta hind on praegu 0,4 protsenti madalam kui aasta eest.

Lõppenud nädala hinnalangusele aitas kaasa ka see, et troopiline torm Ernesto nõrgenes ja pöördus Mehhiko lahe naftaväljadelt kõrvale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing