Kersti Kaasik: võtsin miljoni, et teistele palka maksta

Mariliis Pinn 04. september 2006, 15:31

Raha riisumises süüdistatav endine pankrotihaldur Kersti Kaasik ütles, et võttis pangakontolt ligi miljon krooni sularaha, et töötajatele palka maksta.

Miljoni krooni omastamises süüdistatav endine pankrotihaldur Kersti Kaasik käis täna kohtus prokuröri ja kaitsjate küsimustele vastamas. Kaasikut süüdistatakse ligi miljoni krooni omastamises pankrotistunud ASist Serlin.

Küsimustele vastab Kersti Kaasik.

<b>Teid süüdistatakse miljoni riisumises, kust selline summa tuli?</b>

Kui ma võtsin välja ASi Serlin pangakontolt sularaha, kokku 970 000 krooni, siis selle raha ma omastasin, ilma et seda oleks tõendatud. Mul oli ju sularaha vaja, oli vaja töötajatele palka maksta, kaupa osta, võlausaldajate nõudeid rahuldada jne. Kuna paljudel puudusid aastal 1998 pangakontod, tuli arveldada sularahas.

<b>Te mainisite, et panite oma raha ettevõttesse, umbes 200 000 kr, miks te seda tegite?</b>

Vaadake, ma olen natukene hull pankrotihaldur olnud kogu aeg. Mina olen arvanud nii, et kui raha on kadunud, siis ta ei ole lõplikult kadunud, vaid see tuleb lihtsalt üles otsida. Ma olen läinud hullumeelsena seda teed, et leida see raha üles. Ja kui ei ole raha, siis ei leia ka raha üles, see on praktika. Paljud pankrotimenetlused on vaibunud, kuna puudus raha nende jätkamiseks. Ja ma otsisin Serlini raha üles ja ma nägin, kuhu see jäi, see oli kuritegelik pankrot.

Kui ettevõtte tegevus oleks lõpetatud enne, kui lõppes kohtuvaidlus selle üle, kas tanklad kuuluvad Serlinile või Ühisliisingule (kohtuvaidlus lõppes 1999. aasta aprillis - toim.), ei oleks võlausaldajad oma raha tagasi saanud.

Põhjus, miks ma kohtus olen, on, et ma tahan, et ühel päeval jõuaks avalikkuse ette, kuidas ja mis hinnaga ärihaide poolt Tallinna turgu jagatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing