Maailma energeetikavaldkonna juhid kogunevad Tallinnas

04. september 2006, 16:08

Sel nädalal kogunevad Tallinnas sajad energeetikavaldkonna juhid ja tippspetsialistid üle maailma, vahendas Eesti Energia.

Eile algas Tallinnas Maailma Energeetikanõukogu (WEC) aasta tähtsaim sündmus – organisatsiooni peaassamblee, kus osalevad sajad energiavaldkonna tipptegijad rohkem kui 50 maailma eri riigist.

Tallinnas toimuva peaassambleed korraldab WEC Eesti rahvuskomitee eesotsas
komitee esimehe Sandor Liivega, kes on ühtlasi Eesti Energia juhatuse esimees. WECi peaassamblee ametlik patroon ja toetaja on Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar.

“Sellise mastaabiga maailma energeetikasündmuse korraldamine Eestis on väga eriline saavutus,” kommenteeris Sandor Liive. “WECis kehtivat ülemaailmset geograafilise hajutatuse ja tasakaaluprintsiipi arvestades ei ole tõenäoline, et järgmiste peaassambleede korraldamine lähema 5–7 aasta jooksul võiks toimuda Baltimaades, vaid ka kogu Põhja-Euroopas,” lisas Liive.

Ürituse kolmel esimesel päeval toimuvad Tallinnas WECi erinevate komiteede töökoosolekud ning neljandal päeval viiakse läbi peaassamblee ametlikud istungid. Lisaks korraldatakse Eestit külastavatele delegaatidele visiite Narva Elektrijaamade ja Eesti Põlevkiviga tutvumiseks.

7. septembril, energeetikapäeval, tutvustavad Eesti teadlased ja energeetikaspetsialistid siinset energiapoliitikat, tulevikusuundumusi ning energia tootmise eripärasid.

WEC on 1923. aastal asutatud ja arvukaid energeetikaorganisatsioone ühendav juhtiv ülemaailmne organisatsioon. WEC Eesti Rahvuskomitee asutati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Teaduste Akadeemia, Eesti Jõujaamade- ja Kaugkütte Ühingu, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Energia ja Eesti Gaasi poolt 2003. aasta suvel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing