USAs on oodata raha liikumist aktsiatesse

ÄP 05. september 2006, 00:00

Pärast puhkusteperioodi tulevad paljud portfellihaldurid ning kauplejad täna tööle, kus neid ootab ees paljutõotav aktsiaturg.

Kolm olulisemat indeksit (Dow Jonesi tööstuskeskmine, S&P 500 indeks ning Nasdaqi koondindeks) kerkisid septembris kolme kuu kõrgeimale tasemele, naftabarreli hind püsis suurema osa eelmisest, orkaanide suhtes tundlikust nädalast alla 70 dollari taseme ning analüütikute arvates hakkkavad investorid heade kolmanda kvartali tulemuste ootuses võtma sisse uusi positsioone.

"On palju inimesi, kes ootavad tööpüha lõppemist, et hakata sisse võtma positsioone," kommenteeris uudisteagentuurile investeerimisfirma Loomis, Sayles & Co peaanalüütik David Sowerby.

Äriusaldusindeks, elamumüüginumbrid ning teised makromajandusnäitajad viitavad, et keskpanga intressipoliitika on hakanud toimima. Kuna kartus inflatsiooni pärast hakkab taanduma, siis sellel nädalal on aktsiaturgudel nafta hind turgude peamine suunaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing