Pärnu PM: Kohus pidas Pärnu Soojuse trahvimist õigeks

05. september 2006, 08:30

Kohus jättis eile rahuldamata ASi Pärnu Soojus kaebuse konkurentsiameti otsuse peale, mille järgi firmat trahviti 250 000 krooniga.

Pärnu Soojus sai trahvi selle eest, et ei võimaldanud möödunud sügisel osal oma klientidel saada soojusenergiat, kirjutab Pärnu Postimees.

Pärnu Soojus leiab, et nad pole kohustatud võimaldama teistele enda omandi tasuta kasutamist, viidates sellele, et need korteriühistud, kus möödunud sügisel kütmisega ei alustatud, polnud nõus tasuma firmale soojussõlmede kasutamise eest.

Konkurentsiameti arvates tuleb soojussõlmede omandiõiguse ja selle kasutamise tasu küsimus lahendada tsiviilkorras, mitte seada sooja müüki sõltuvusse sõlmede kasutuse eest rendi maksmisest.

Kohus luges karistuse põhjendatuks ega näinud põhjust trahvisummat vähendada. Karistus moodustab 3,16 protsenti firma eelmise majandusaasta käibest. 'Trahvisumma võrdlemine menetlusaluse juriidilise isiku majandusaasta käibega ei tähenda ettevõtja karistamist tema edukuse järgi, vaid toimepandud teoga rünnatud õigushüve kaalukust,' seisab kohtuotsuses.

Vaidlus puudutab soojussõlmesid, mille üle on Pärnu Soojus ja korteriühistud pikka aega vaielnud. Soojussõlmed asuvad firma klientidele kuuluvates hoonetes, millest osa omandiõiguse üle käivad soojafirma ja klientide vahel vaidlused.

Osa kliente ei tunnusta nende hoonetes asuvate soojasõlmede kuulumist soojafirma omandisse ega ole nõus nende kasutamise eest eraldi maksma. Nende väitel on soojussõlmed ehitise oluline osa ja kuuluvad mõtteliste osadena kõikidele ehitise kaasomanikele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing