Tarmo Noop: Coca-Cola tegeleb ennetustööga

05. september 2006, 14:48

A. Le Coq Tartu Õlletehase juht Tarmo Noop leiab, et karastusjookide müügi piiramine Eesti koolides oleks juhtunud varem või hiljem.

Coca-Cola HBC Eesti lõpetab selle aasta lõpuks karboniseeritud karastusjookide müümise Eesti koolides.

Noop märkis, et Coca-Cola ennetab seda, mis oleks juhtunud nagunii. Noop viitas sündmustele Lätis, kus valitsus keelas magusate karboniseeritud karastusjookide müügi koolides. Praegu teevad Eesti haridusministeerium ja Toiduliit koostööd, et propageerida laste seas tervislikumat toitumist ja Noobi sõnul toetab ka A. Le Coq Tartu Õlletehas sellist tegevust.

Koolides müüdavad karastusjoogid on Noobi sõnul marginaalsed mahtude suhtes, kuid olulised kindlasti imagoloogilisest aspektist. Noop arvas, et tõenäoliselt tahab Coca-Cola karastusjookide asemele koolidesse midagi muud müüki panna.
Noop rõhutas, et Tartu Õlletehas on mahlade ja mahlajookide turuliider. Seega on tervislikuma suuna võtmine joogiturul Tartu Õlletehasele isegi kasulik. Ka praegu on koolides müügil Õlletehase mahlu ja mahlajooke.

Saku Õlletehas teatas samuti, et toetab igati tervislike eluviiside, seal hulgas tervislike toitumisharjumuste propageerimist ja edendamist Eestis.
Kuigi Saku Õlletehas alates selle aasta esimesest kvartalist karastusjooke enam ei tooda, pooldab Saku Õlletehas jookide tootmise puhul suhkru võimalikult mõistlikku kasutamist. Koolides Saku enda toodangut ei müü.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing