Rubla tõusis pea 7 aasta tipptasemele

Romet Kreek 06. september 2006, 00:00

Vene rubla tõusis USA dollari vastu pea seitsme aasta kõrgeima tasemeni. Sel aastal on rubla tugevnenud dollari suhtes 7,3%. Dollar maksis eile pärastlõunal 26,66 rubla.

Eesti krooni suhtes pole rublal nii suuri saavutusi ette näidata. Eesti Panga ametliku päevakursi alusel maksis rubla eile 0,457351 krooni, tegu oli kolme nädala kõrgeima kursiga. Viimati maksis rubla rohkem 15. augustil.

Vene rubla tugevuse põhjus on riiki sissevoolavad nafta müügist tulevad rahajõed.

Briti suuruselt teine pank Royal Bank of Scotland prognoosis, et aasta lõpuks nõrgeneb dollar 25 rublani.

Venemaa keskpank on probleemi ees, kuidas suruda inflatsioon maha (selle aasta eesmärk 8,5%), valmistamata seejuures eksportööridele tugevast rublast tingitud probleeme. President Vladimir Putin ütles 22. augustil rahandusminister Aleksei Kudrininile, et valitsus peaks piirama rubla tugevnemist, mis võib mõjutada negatiivselt Venemaa majandust.

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's tõstis üleeile Venemaa krediidireitingut. Riigi välisvaluutareiting on nüüd BBB+ (altpoolt tugevuselt kolmas investeerimisjärgu reiting). Rublades laenamisel tõusis Venemaa krediidireiting tasemelt BBB+ tasemeni A-. Hiljuti teatas Venemaa 23,7 mld dollari suuruse võla tasumisest Pariisi Klubi deebitormaadele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing