ÄL: BIGi laenuäri on Hansapanga omast mitu korda magusam

06. september 2006, 07:50

Eesti finantsmaailma tulusaimas väikelaenude otsas dikteerib turgu eelmisel aastal ametlikult pangaks muutunud Balti Investeeringute Grupp.

'Ainuke halb asi on südametunnistuse piinad liigkasuvõtmise toetamise pärast,' ütleb üks Balti Investeeringute Grupist ehk lihtsamalt BIGi käest võlakirju ostnud härrasmees. Muidu kuuleb talt Eesti noorima panga kohta ainult kiitust – head tooted ja suurepärane teenindus, kirjutab Ärileht.

Eesti edukaim pankur istub Stockmanni vastas Tartu mnt 18 kolmanda korruse kontoris. Tema nimi on Targo Raus ja ta on Balti Investeeringute Grupi juhatuse esimees. Mees, kes suudab igast laenatud kroonist välja pigistada viis korda rohkem tulu kui kolleeg Erkki Raasuke Hansapangast. Ja koguni seitse korda enam kui SEB Eesti Ühispanga juht Mart Altvee. Ning üle kümne korra rohkem kui Sampo juht Aivar Rehe ja ligi 15 korda enam kui Vahur Kraft Nordeast.

Targo Raus ise tõrjub leebel moel parima pankuri tiitlit: 'Pigem ikka omanike oskus leida turult selline niðð.' Pealegi, BIGi tulemuste võrdlemine sadu kordi suuremate universaalpankadega pole ehk ka päris õige. Kui sul on ikka mitmekümne miljardi krooni eest odavat raha käes, siis pead selle ka suhteliselt odavalt välja andma. BIGi suunaks jääb ikka üks väike lõik laias finantsmaailmas.

Eraisik on väga hea maksja, kinnitavad nii Raus kui ka BIGi omanik Parvel Pruunsild. BIGi kogemus näitab, et kui neil ka on kriipsu võrra rohkem probleemseid laenajaid võrreldes suurte universaalpankadega, siis kokkuvõttes tuleb tagasi üle 98% laenudest. Pruunsild julgeb isegi öelda, et mida väiksem sissetulek, seda paremini inimene laenu tagasi maksab. 'Madalapalgaline õpetaja või riigiametnik,' kirjeldab BIGi omanik ideaalset klienti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing