Heiti Hääl: linnast mööduva raudtee ehitamine oleks odavam kui Alexela Terminali sulgemine

06. september 2006, 13:47

Tallinna linn plaanib keelata plahvatusohtlikud kütuseveod läbi linna.

'Mina pole kellelegi konkreetset summat kompenseerimise osas välja käinud. Olen vaid avaldanud summad, palju näiteks meie oleme Paldiski terminali investeerinud ja kui palju on seda teinud Tallinna Sadam. Kuid usun, et kõigile õiglaste hüvitiste maksmine läheb kokkuvõttes kallimaks maksma kui linnast möödamineva raudtee ehitamine,' selgitab Alexela üks omanikke Heiti Hääl.

Samuti lisas Hääl, et Tallinna linna esininad ei adu adekvaatselt seda, millist ohtu need veod läbi linna endast kujutavad või ei kujuta. 'Seda ohtu oleks võimalik vähendada. Küsimus on ka selles, mida vedada ja mida mitte vedada, kuid see kõik on meil seadusega reguleeritud.'
Lisaks arvab Hääl, et enne, kui keelata kütuseveod läbi linna, tuleks Riigikogul teha seadusesse vastav muudatus. 'Ma ennustan, et sel juhul lõpevad Eestis ka vedelkütuse transiidiveod. See, kas Eestile on seda vaja, või ei ole, on juba parlamendi otsustada. Kuid kui selline otsus vastu võetakse, siis demokraatlikus riigis peaks olema ka õiglane hüvitis või kompensatsioon.'

Alexela omanikud on Paldiski terminali rajamisse investeerinud ligi 1,1 miljardit krooni, peaaegu sama palju ka Tallinna Sadam. Kompensatsiooni peaks saama ka Eesti Raudtee.
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_H/heitihaal1raul_206970.jpg#400#600#Alexela üks omanikke Heiti Hääl.>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing