Märt Vooglaid arendab Lätis kahe miljardi krooni eest kinnisvara

06. september 2006, 14:49

Märt Vooglaiu kinnisvaraarendusfirma Manutent alustab kahe suuremahulise arendustegevusega Lätis - Riias ja Jurmalas, teatas ettevõte.

Projektid lähevad kokku maksma üle kahe miljardi krooni.

Riia kesklinna Hansabanka kõrvale Daugava jõe kaldale ehitatakse kaasaegne 27korruseline Balasta Dambis elu- ja ärihoone. Jurmalas alustatakse eksklusiivsete kortermajadega Uue Jurmala (Jauna Jurmala) elamu- ja puhkerajooni arendamist.

Riia kesklinna ehitatav Balasta Bambis on üks ambitsioonikamaid uusprojekte Lätis. 96 m kõrguse elamu- ja ärikompleksi pindala on 42 000 ruutmeetrit.

Projekti autor on Lätis kõrgelt tunnustatud arhitekt Andris Kronbergs, lisaks kaasatakse projekti teostusse Põhja-Euroopa suurimaid projekteerimisalaseid konsultatsioonifirmasid COWI. Hoone on arhitektuuriliselt kaasaegse lahenduse ja eksklusiivse disainiga, sobitudes suurepäraselt Riia panoraami.

Insener-tehnilise poole pealt kasutatakse uusimaid lahendusi, pakkudes elanikele kõiki mugavusi. Ehitustegevus algab järgmise aasta lõpul, kompleks valmib täielikult kolme aasta pärast. Ehituse planeeritav maksumus on 630 miljonit krooni.

Lisaks Balasta hoonele Riias alustab Manutendi tütarettevõte Manutent Latvia Jauna Jurmala perspektiivse elamurajooni rajamist, mis asub Jurmala vaikses keskuses Majoris Lielupe jõe kaldal. Kolmest etapist koosneva elamurajooni esimese, 105 korteriga, kompleksi ehitamine algab käesoleva aasta oktoobris. Kogu rajoon tervikuna valmib 2009. aasta suveks. Lisaks elamurajooni arendamisele heakorrastab Manutent Latvia Jurmala territooriumi piki Lielupe jõe kallast. Projekti planeeritav maksumus on 1,5 miljardit krooni.

Manutent OÜ on valdusfirma, mis koordineerib ja hoiab sihtturgudel tegutsevaid regionaalseid tütarettevõtteid Manutent Eesti OÜ, Manutent Latvia SIA ning Manutent Hotellid OÜ kui Venemaa investeeringuid haldav tütarettevõte.

Manutent grupi varade maht kasvas aastaga 42 protsenti, ulatudes 2005. aasta lõpuks 595 miljoni kroonini. Sellest omakapital moodustas 323 miljonit krooni, kasvades aastaga 4,1 korda. Manutent grupi puhaskasum ulatus 2005. aastal 227 miljoni kroonini.

2001. aastal asutatud Manutent OÜ on Eesti turul üks juhtivaid kinnisvaraarendajaid, kes tegeleb Tallinna linna ja lähiümbruse atraktiivseimate piirkondade arendamisega. Manutent OÜ tütarettevõte Manutent Latvia asutati 2005. aastal, ettevõtte põhiline tegevussuund on kinnisvaraprojektide arendamine Riias ja selle lähiümbruses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing