PM: Suurvangla juhid sattusid löögi alla

06. september 2006, 08:24

Pärast Murru vangla juhi väljavahetamisest avalikustas prokuratuur, et kõrged vanglaametnikud võisid trellide taga istuvaid autoriteetseid vange soosida.

Murru vangla juhi Olavi Israeli lahtilaskmisele eelnes vanglas esmaspäeval läbiotsimine, mille käigus sai eriüksus kinnipeetavatelt kätte mobiiltelefone, süstlaid ning tera- ja lõikeriistu ehk asju, mida vangidel olla ei tohi, kirjutab Postimees.

Nimesid nimetamata avalikustas prokuratuur eile, et keelatud esemeid leiti mitme kuritegelikus maailmas autoriteetse vangi juurest.

Esialgsele infole tuginedes tekkiski kahtlus, et mõnedel Murru vangidel on mõjuvõimu nii kaaskinnipeetavate seas kui ka vanglaametnike hulgas.

Põhja prokuratuuri eriasjade prokuröri Steven-Hristo Evestuse sõnul peab eeluurimine tuvastama, kuidas keelatud esemed vangide kätte jõudsid ning kas selle taga võis olla mõne vanglaametniku soosiv suhtumine teatud vangidesse.

ETV 'Aktuaalse kaamera' andmetel toimus elu Murru vanglas mitte vanglajuhtide, vaid narkoparun Toomas Helina, politseitapja Romeo Kalda ning allilma mõjuka autoriteedi Vjatšeslav Gulevitši taktikepi all.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing