Sakala: Eurotoetus tõi kahele linnale uue tee

06. september 2006, 08:33

Kaks suve kestnud ja kümneid miljoneid kroone maksnud teeremonti Karksi-Nuias ja Abja-Paluojal võib maavanema arvates pidada mälestusmärgiks ELi astumisele.

'Rääkisin mõni aeg tagasi ühe Portugali ametnikuga ja küsisin, mille põhjal tema riigis kõige paremini aru saadi, et ollakse Euroopa Liidu liikmed. Ta ütles, et see oli teede remontimine,' kõneles vastremonditud tee ametlikul avamisel maavanem Kalle Küttis. 'Nüüd on see aeg ka meile jõudnud.'

Kaks suve kestnud ehitus nõudis kohalikelt elanikelt kannatlikkust, sest nad ei saanud linnas liigelda ega pääsenud tavalisel moel kojugi, kirjutab Sakala.

Pärnu teedevalitsuse juhataja Uno Kask meenutas eelmisel suvel Karksi-Nuia elumaja juures kuuldud kõnelust. 'Üks mees ronis läbi meetrisügavuse kraavi oma koju ja naaber küsis talt, kus auto on,' jutustas Kask. 'Mees vastas, et linnas parklas, aga pole midagi — aasta pärast saab jälle koju!'

Nii tööde tellijad kui ehitajad tänasid elanikke selle eest, et nood olid ebamugavusi vapralt talunud. 'Saime ju vastu täiesti uue tee, mida meie asula pole kunagi varem näinud,' rõõmustas Abja vallavanem Peeter Rahnel. 'Nii häid teeületamise ja parkimise võimalusi pole meil samuti olnud.'

Ehkki maantee remont on ametlikult lõppenud, seisab nii Karksi-Nuias kui ka Abja-Paluojal veel ees mõni töö, mille vallavalitsused on tellinud oma raha eest. Sügise jooksul peaksid ka need ehitused valmima.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing