Toomas Sildmäe tõi 17 aasta eest rahvusvahelise hotelliäri Eestisse

Mariliis Pinn 06. september 2006, 11:05

Täna möödub seitseteist aastat päevast, mil Toomas Sildmäe eestvedamisel avati esimene rahvusvaheline ärihotell Palace.

1989. aasta 6. septembril avati esimene rahvusvaheline ärihotell Palace, mis lõi käima Eesti majanduselu ja suhtluse välisriikidega. '1980ndate lõpus oli esindushotelli avamine suursündmus. Tegemist oli esimese Soome investeeringuga ärkamisaegses nõukogude Eestis,' meenutas Scandic Eesti AS juhatuse esimees Toomas Sildmäe.

Selles majas on ööbinud Rolling Stones, Brian Adams, Türgi ning Ukraina president, patriarh Alexius. Hoones on resideerinud 9 saadikut ja töötanud 6 saatkonda. 'Rahvusvaheliste staaridega on igal linna tipphotellil omad humoorikad vahejuhtumised, nii on neid kogunenud aastatega ka Tallinna Palace hotellil,' lisas Sildmäe. Näiteks dikteerisid diplomaatide naised peakokale oma perekondlikke retsepte ja õpetasid, kuidas oleks kõige õigem omletti praadida.

1988. aastal loodi Finest Hotel Group, et rajada esindushotell. 2000. aastast kuulub Hotell Palace, koos Pärnu Rannahotelli ja St. Barbaraga hotelliketti Scandic, mille omanikud on Toomas ja Hilton Hotel Corporation, mis augustis andis börsile teada, et soovib Euroopast tagasi tõmbuda ning müüa Scandic hotellid.

Vabaduse platsi ääres asuv hotellihoone on ehitatud 1930ndatel aastatel. 1937. aastast tegutseb selles Hotell Palace. 1989. aastal renoveeriti hoone.

<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_S/sildmae1raul_191448.jpg#400#600#Toomas Sildmäe tõi 17 aasta eest rahvusvahelise hotelliäri Eestisse.>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing