Nasdaqil hakatakse järgmisel aastal kauplema optsioonidega

07. september 2006, 13:54

USA suurimal elektroonilisel börsil Nasdaq hakatakse järgmisel aastal kauplema optsioonidega, teatab uudisteagentuur Bloomberg.

Nasdaq sai USA väärtpaberituru järelvalveorganilt (SEC) loa alates järgmise aasta kolmandast kvartalist kauplema aktsia- ning indeksoptsioonidega teatab börs oma pressiteates. Seega saab Nasdaqist seitsmes börs, kus kaubeldakse optsioonidega. Neist suurim on Chicago optsioonibörs (Chicago Board Options Exchange).

Optsioonide maht kasvas USA turgudel selle aasta esimese kaheksa kuuga 42% võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga, kusjuures aktsiate kauplemismaht New Yorgi börsil (NYSE) ja Nasdaqil kasvas selle ajaga 19 protsenti.

Optsioon on õigus osta või müüa kindel kogus vara kindlaks määratud ajal kindlaks määratud hinnaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing