PM: Maakrisse kerkib veel üks kõrghoone

07. september 2006, 07:56

Tallinna linnaplaneerijad andsid heakskiidu ehitada Maakri tänava kõrghoonete piirkonda 30korruseline ja ligi 120 meetri kõrgune pilvelõhkuja.

Tõenäoliselt tuleb sinna hotell või büroohoone. Valmis peaks maja saama kolme-nelja aastaga, kirjutab Postimees.

Uus sihvakas kõrghoone kerkiks Maakri tänava ja Tartu maantee läbimurde ristumiskoha juurde, osaliselt juba olemasolevate majade peale ning nende sisehoovi. Kinnistu Maakri 19/21 omaniku AS Logoneri tellimusel ala detailplaneeringu teinud arhitekt Irina Raud märkis, et enamik kinnistul olevatest hoonetest jääb alles, sest need on kaitse all.

Ainsana lammutatakse läbimurde ääres asuv, praegu ehitatava kahe torniga kõrghoone kõrval olev maja, mille asemele rajatakse 10korruseline ärihoone. Enamik alal olevaid maju on valminud aastail 1909–1916, mil piirkonnas voolanud Härjapea jõe kaldal paiknes nahatööstus.

Logoneri juhatuse esimees Olaf Miil ütles, et rajatavast kõrghoonest saab praeguste plaanide kohaselt ärihoone, kuid esialgu on lahtine, kas see ehitatakse hotelliks või büroohooneks. Seni on veel selgusetu, millal planeering lõplikult heaks kiidetakse ja millal firma ehitusloa saab, seetõttu ei oska ta ka öelda, millal maja ehitamine alata võiks.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing