Briti keskpank jättis intressi muutmata

Romet Kreek 08. september 2006, 00:00

Suurbritannia keskpank Bank of England (BoE) jättis eilsel intressisättimisistungil intressi muutmata. Briti baasintress on 4,75 protsenti. Keskpanga selline samm oli oodatud. Kõik Bloomberg Newsi poolt küsitletud 49 ökonomisti arvasid, et keskpank jätab intressi muutmata. Läinud kuul tõstis keskpank üllatuslikult intressi võitlemaks inflatsiooniga.

"Me ei näinud täna (eile - toim.) intressimuutust, kuid tõenäoliselt tõstetakse veel sel aastal intressi veerandi protsendipunkti võrra," ütles Bank of Ireland Global Marketsi valuutakaupleja Gareth McHale. "Kindlasti ei näe me naela olulist liikumist enne, kui intressiotsus tehakse."

Nael oli justkui paigale naelutatud. Üleeile maksis euro Londonis 0,6792 penni, eile intressiotsuse järel 0,6793 penni (vastavalt 23,037 ja 23,033 krooni).

Augustis näitasid kinnisvara hinnad Suurbritannias tõusu. Suurbritannia suurim kinnisvaralaenude andja HBOS teatas, et üle riigi kasvas keskmine kinnisvara hind aastaga kaheksa protsenti, 179 043 naelani (4,12 miljoni kroonini).

Tulevikutehingu lepingud, mis lõppevad detsembris, viitavad intressi tõusule. Eile näitas tulevikutehing kolmekuulise laenu intressiks 5,18 protsenti, võrreldes augusti alguse viie protsendiga. Keskeltläbi on kolmekuulise laenu intress olnud 0,15 protsendipunkti võrra kõrgem kui Briti keskpanga baasintress.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing