easyJet: Suurbritannia terrorihäire läks maksma 92 miljonit krooni

07. september 2006, 13:12

Odavlennufirma easyJet teatas, et 10. augustil Suurbritannias toimunud terrorihäire läks maksma 92 miljonit krooni, vahendas Bloomberg.

EasyJet pidi tühistama 469 lendu, mis on umbes 2% kõigist lennufirma lendudest augustis. Enamik tühistatud lendude reisijatest lükkasid oma lennu edasi hilisemale ajale augustis, seega tühistatud lennud avaldasid väikest mõju reisijate arvule. Lennufirma on läbi viinud eraldi reklaamikampaania, et julgustada inimesi uuesti broneerima pileteid.

EasyJet ei ole tühistanud oma plaani nõuda kompensatsiooni Grupo Ferrovial S.A-lt ja Suurbritannia valitsuselt. Grupo Ferrovial S.A pakub lennujaama haldamise ja infrastruktuuridega seotud teenuseid, sealhulgas Gatwicki ja Stanstedi lennujaamas Ühendkuningriigis.

Ka Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair esitas hagi Suurbritannia valitsuse vastu, sest augustis toimunud terrorihäirele järgnenud turvanõuded läksid Dublini lennuliinile maksma 70 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing