Gerttu tahab ise kooli kõrvalt taskuraha teenida

Katharina Toomemets 08. september 2006, 00:00

17aastane Tallinna Vanalinna Täiskasvanute gümnaasiumi 11. klassi tüdruk Gerttu Pardla saab nädalas 250 krooni kindlat taskuraha, mille isa kannab tema pangaarvele. Seda raha võib tütarlaps kulutada oma äranägemise järgi.

Kui millekski jääb raha puudu, siis küsib ta vanematelt juurde. Enamasti saab ta taskuraha isalt, kes annab raha kas sularahas või teeb ülekande. Gerttu eelistab maksta sularahas.

Tütarlaps hetkel kooli kõrvalt tööl ei käi, kuid kavatseb minna. "Ei taha vanemaid pidevalt oma rahaküsimisega tüüdata," selgitab Gerttu. Varem töötas Gerttu Olümpia hotellis, kus talle maksti vastavalt tehtud töötundidele. Tüdruk tuli sealt töölt ära seepärast, et kool hakkas töötegemist segama ning töö tuli lõpetada. Osa rahast pani Gerttu ka kõrvale, et mitte kõike korraga ära raisata. Pärast palgapäeva ostis ta endale ise kõik vajaliku.

Gerttu raha kulubki enamasti just söögi-joogi, kosmeetika ja transpordi peale. Kuna tüdrukule meeldib tihtipeale sõprade-sõbrannadega hiliste tundideni linnas ringi liikuda, ei pruugi bussid alati enam liikuda, aeg-ajalt tuleb ka taksoteenuseid kasutada.

Tavaliselt ta raha ei kogu, kuid kui midagi väga kallist ja ilusat on vaja osta, suudab ta olla säästlik ja raha koguda.

Allahindlustele Gerttu tormi ei jookse. "Kuid on tore, kui mõni kena kallis rõivaese on allahindlusel poole odavam," tunnistab tüdruk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing