Nasdaqil hakatakse järgmisel aastal optsioonidega kauplema

ÄP 08. september 2006, 00:00

Nasdaq sai USA väärtpaberituru järelevalveorganilt (SEC) loa alates järgmise aasta kolmandast kvartalist aktsia- ning indeksioptsioonidega kauplemiseks, teatab börs pressiteates. Seega saab Nasdaqist seitsmes börs, kus kaubeldakse optsioonidega. Neist suurim on Chicago optsioonibörs (Chicago Board Options Exchange).

Optsioonide maht kasvas USA turgudel selle aasta esimese kaheksa kuuga 42% võrrelduna eelmise aasta sama perioodiga, kusjuures aktsiate kauplemismaht New Yorgi börsil (NYSE) ja Nasdaqil kasvas selle ajaga 19 protsenti.

Optsioon on õigus osta või müüa kindel kogus vara kindlaksmääratud ajal kindlaksmääratud hinnaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing