Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Rasv pole ainus ülekaalulisuse põhjus
Õhtusel ajal võiks söögilaual vältida lihtsüsivesikuid - kõik magusad toiduained: puuviljad, jogurtid, koogid ja eelistada liitsüsivesikuid: kiudainerikkad täisteratooted, näkileivad, juurviljad.
Rasvadest võiks eelistada loomsetele rasvadele taimseid, näiteks külmpressitud oliiviõli, linaseemneõli, rapsiõli, kalast saadavaid omega-3 ja -6 rasvhappeid, pähkleid.
Samas ei tasuks minna reklaami õnge "0% rasva". Ega rasv ei ole ainus ülekaalulisuse põhjus. Piisab, kui sööte ülearu süsivesikuid, sest need talletatakse samamoodi rasvaks, kui neid energiaks ära ei kulutata.
Autor: Ott Kiivikas