Rasv pole ainus ülekaalulisuse põhjus

Ott Kiivikas 08. september 2006, 00:00

Õhtusel ajal võiks söögilaual vältida lihtsüsivesikuid - kõik magusad toiduained: puuviljad, jogurtid, koogid ja eelistada liitsüsivesikuid: kiudainerikkad täisteratooted, näkileivad, juurviljad.

Rasvadest võiks eelistada loomsetele rasvadele taimseid, näiteks külmpressitud oliiviõli, linaseemneõli, rapsiõli, kalast saadavaid omega-3 ja -6 rasvhappeid, pähkleid.

Samas ei tasuks minna reklaami õnge "0% rasva". Ega rasv ei ole ainus ülekaalulisuse põhjus. Piisab, kui sööte ülearu süsivesikuid, sest need talletatakse samamoodi rasvaks, kui neid energiaks ära ei kulutata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing