Kriis ja Aab: Tööturisti viisa on hea idee

Mariliis Pinn 08. september 2006, 14:45

Kindlasti tuleb lihtsustada Eestisse tööle asumise bürokraatiat, leiavad sotsiaalminister Jaak Aab ja Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriis ütleb, et idee tööturisti viisast on väga hea. 'See on kindlasti üks hästi läbimõeldud võimalus. Loodame, et kui majandusministeeriumi juurde loodud komisjon sellega koheselt tegelema hakkab, siis aasta pärast on ajutistel töötajatel vähem bürokraatiat. Sest tegelikult on iga riiki saabuva turistiga samad riskid, mis ajutise töölisega,' ütles ta.

Sotsiaalminister Jaak Aab nõustus, et tuleb võimaldada just sellise kvalifitseeritud tööjõu sisse toomist, nagu artiklis kirjas, näiteks kasvõi IT-sektori inimesed. 'Lähimatel kuudel käib majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumis töö selle kallal, kuidas seda protsessi lihtsustada, üritame sellega võimalikult kiiresti edasi minna, samas ei ole see teema, mida saaks lahendada ülepeakaela. Küsimus ei ole ju dokumendi vormis, oluline on, et seda saaks teha legaalselt, kõigile selgelt ja kiiresti,' rääkis Aab.

Artiklis kirjeldatud tööturisti viisa süsteem ei erine sugugi praegusest viisa- ja loasüsteemi andmise süsteemist, erinevus on ainult kiiruses. Selleks, et tulemust kiiremini saavutada, ei pea uut süsteemi looma, vaid võib olemasolevat efektiivsemaks teha. See ongi MKM loodud töögrupi eesmärk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing