Majandusministeerium toetab tööturisti viisa ideed

Airi Ilisson 08. september 2006, 16:33

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetab mõtet lihtsustada tööloa saamine võõrsilt saabuvatele spetsialistidele.

„Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kindlasti ei toeta massilise tööjõu sissetoomist, vaid toetab kvalifitseeritud tööjõu ehk spetsialistide sissetoomist. Leiame, et neile peaks kindlasti olema tööloa saamine kiirem ja lihtsam kui praegu on,” kinnitas ministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Anu Mõistlik

„Oli nädal tagasi, kui majandus- ja kommunikatsiooniminister esitas kabinetis needsamad põhimõtted, kuidas hakata lahendama välistööjõu keerulise sissetoomisega seotud probleeme,” rääkis Mõistlik. „Need polnud tööviisa ideega konkreetselt samad detailid, vaid samasugused põhimõtted,” täpsustas ta.

Ministeeriumi poolt kokku pandav töörühm hakkab arutama läbi neidsamu põhimõtteid, pidades silmas, et tulevikus oleks lihtsam sisse tuua kvaliteetset, mitte massilist tööjõudu. „Jaanuari esitame valitsusele ettepanekud, mis sisaldavad tõenäoliselt ka ajakava, millal ja kuidas tööloa saamine välisspetsialistidele lihtsamaks muuta,” sõnas Mõistlik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing