PM: Ohtlikud tanklad saavad lisaaega

08. september 2006, 08:20

Tallinn kavatseb taganeda oma esialgsest plaanist keelata 1. oktoobrist ära osa tanklate ohtlikeks peetavad maapealsed kütusemahutid.

See annab ettevõtjatele lisaaega oma tegevuse ümberkorraldamiseks, kirjutab Postimees.

Tallinna keskkonnaameti keskkonnakaitse teenistuse direktor Madis Kõrvits ütles, et ameti eestvedamisel käib koos töögrupp, kuhu lisaks linna esindajatele kuuluvad ka Põhja-Eesti Päästekeskuse ja Eesti Õliliidu esindajad ning selle eesmärgiks on välja töötada maapealsete kütusepaakide kasutamise täpne kord pealinnas.

'Valmis peaks see saama oktoobris. Seega lükkub mahutite likvideerimise tähtaeg eeldatavalt edasi,' lausus Kõrvits. Ta märkis, et kui kehtestatakse maapealsete mahutite kasutamise tingimused, siis antakse ka tähtajad likvideerimisele minevate kütusepaakide kohta.

'Kindlasti peab tähtaeg olema selline, et ettevõtted saaksid oma äri- ja investeeringuplaanid üle vaadata ja otsustada, kuidas edasi toimida,' lausus Kõrvits.

Keskkonnaameti andmetel on pealinnas vähemalt seitse bensiinijaama, kus kasutusel maapealsed mahutid. 'Kindlasti on maapealseid mahuteid ka n-ö kinnistel ehk ettevõtete territooriumitel, kuid neid ei ole me veel lõplikult kaardistanud,' lisas Kõrvits.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing