Põhjarannik: Bussifirmade turuvõitlus võtab ametiühingu toel uusi tuure üles

08. september 2006, 08:35

Transpordi ametiühing süüdistab alates septembrist Kohtla-Järve linnaliine teenindavat firmat Ekspress Auto L liiklusohu suurendamises,

Ametiühingu väitel peavad bussijuhid peavad tegema ületunde ja bussid on kehvas seisukorras. Ettevõte peab neid süüdistusi alusetuteks, kirjutab Põhjarannik.

'Kohtla-Järve ühistransport on kaoses, liiklemine piirkonnas ohtlik,' sellise pealkirjaga pressiteadet levitas transpordi ametiühing eile ennelõunal enamikule Eesti suurematele meediakanalitele. Inimesi kutsuti Kohtla-Järve piirkonnas liikumisel ettevaatusele, kuna Ekspress Auto Li busside roolis on ametiühingu teatel ületöötanud juhid ning firma kasutab linnaliinidel selleks mittemõeldud ja kohati väga halvas seisukorras olevaid busse.

Ekspress Auto Li tegevjuhi Anatoli Listovi sõnul on ametiühingu väited täiesti alusetud. 'Mille põhjal nad saavad selliseid asju väita? Kas nad on teinud meie bussidele diagnostikat?' küsis Listov, kelle arvates kasutab ametiühing ebaausaid võtteid.

Eesti transpordi ametiühingu juhi Peep Petersoni sõnul tulenevad süüdistused ületunnitöö kohta teadmisest, et Kohtla-Järve linnavõimudelt ootamatult endale õiguse teenindada alates 1. septembrist Kohtla-Järve linnaliine saanud Ekspress Auto Lil oli juba varem bussijuhtidest puudus. 'Kust nüüd äkki nii suur hulk juhte juurde tulla sai? Mis neil muud üle jäi, kui sundida juhte tegema kõvasti ületunde,' väitis Peterson.

Anatoli Listovi sõnul küünib firma bussijuhtide tööaeg praegu lubatud normide piiri lähedale, kuid ei ületa seda. 'Olukord, kus pidime viie tunni jooksul võtma enda teenindada terve suure linna bussiliikluse, oli kahtlemata erakorraline. Kuid mitmed bussiettevõtted nõustusid meile alltöövõtu korras appi tulema. Teised rentisid meile busse koos juhtidega,' rääkis Listov, kuidas firma busse ja juhte kiirkorras leidis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing