Skype: Eestis tuleks luua tööturisti viisa

Mariliis Pinn 08. september 2006, 13:22

Ajude sissevooluks peaks Eesti looma tööturisti viisa, kommenteeris tänases Äripäevas Skype"i operatsioonide juht Sten Tamkivi.

'Tööturisti viisa lubaks riiki õige motivatsiooni ja oskustega inimesi ning eristaks neid selgelt teistest, kelle oskused piirduvad odava ja musta tööga. Tööturistina saaks ennast arvele võtta vaid tipp-professionaalid, kõrgelt haritud ja kogemusega spetsialistid. Täna on Skype Eesti hingekirjas 250 inimest. Igal viiendal neist on välismaine pass. Teadmistemahukas äris on kulude kokkuhoid viimane asi, mida välismaalaste töölekutsumine annab. Tööturisti viisa ei peaks automaatselt andma alust kodakondsuse taotlemiseks. Kui inimene otsustab ennast pikemalt Eestiga siduda, alustab ta seda protsessi sarnaselt teistega,' kirjutas Tamkivi.

Loe pikemalt tänasest <#Äripäevast=http://www.aripaev.ee/3337/arv_kolumn_uus_333701.html>
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_T/tamkivi1raul.jpg#400#600#Sten Tamkivi, Skype operatsioonide juht>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing