Ülevõtmiskuuldused kergitasid OMXi aktsiate hinda

ÄP 11. september 2006, 00:00

Kuuldused said alguse Frankfurdi börsimaaklerist, kes ütles, et on kuulnud ülevõtmisläbirääkimistest ning et OMX Grupist on huvitatud ka USA börs Nasdaq. Teine maakler Londonis oli jällegi kuulnud, et OMXist on huvitatud Londoni börs.

Londoni börsiga on OMX pikemat aega flirtinud. Juba eelmise aasta lõpus tuli välja, et OMX Grupi juht Magnus Böcker oli Londoni börsiga suheldes tõstatanud börside ühinemise teema. Selle aasta juulis kinnitas Böcker Londoniga liitumise soovi. "Oleme valmis saama suurema börsi osaks, kui jõutakse rohkesti lisaväärtust andva kokkuleppeni," kommenteeris Böcker toona.

Kuna aktsia hind tõusis reedel jõudsalt, leiavad maaklerid, et kuuldustel on nüüd ka alust.

Eile sulgus OMXi aktsia 122,5 Rootsi kroonil, olles neljapäevase hinnaga võrreldes tõusnud 8,4%.

OMX Gruppi kuuluvad Soome, Rootsi, Taani, Leedu, Läti ja Eesti börs.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing