Alanevad nafta ja metallide hinnad kukutavad Euroopa aktsiaturge

11. september 2006, 13:15

Alanevad nafta ja metallide hinnad kukutasid Euroopa aktsiaturud nelja nädala madalaimale tasemele.

Maailma suurim mäetööstuskontserni BHP Billiton aktsia hind kukkus Londoni börsil 4,2 protsendi võrra 941 Suurbritannia pennini, Anglo American, mis on suuruselt teine kaevanduskompanii, aktsia hind kukkus 4,2 protsenti 2,134 naelani ning Rio Tinto aktsia hind on odavnenud 3,7 protsendi võrra 2,574 naelani.

Nafta hind, mis langeb juba kuuendat järjestikkust päeva, kukutab samal ajal naftakompaniide aktsiaid. BP, mis on suuruselt kolmas börsil noteeritud naftakompanii maailmas on langenud 0,9 protsendi võrra 585,5 Suurbritannia pennini. Euroopa suuruselt kolmas naftakompanii Total SA aktsia on oma väärtusest kaotanud 1,5 protsenti 50,15 euroni. Soome Neste Oil aktsia hind on langenud 1,57 protsenti 22,59 euroni.

„Tugevaim tõus on möödas,” kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg mäe- ja naftatööstusettevõtete aktsiate hinnalangust Pariisis asuva investeerimisfirma Agilis Gestion fondivalitseja Marc Valahu. „Me oleme nende tööstusharude suhtes ettevaatlikud,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing