PM: Kohus pühkis Pirita tee äärde rajatava kõrghoone planeeringult

11. september 2006, 09:04

Tallinna ringkonnakohus tühistas Pirita tee äärde rajatava 11-korruselise kõrghoone detailplaneeringu, kuigi ehitamist alustas suurfirma Skanska EMV juba kevadel ja kavatseb maja valmis saada tuleval aastal.
Tallinna ringkonnakohus tühistas juuni lõpus tehtud otsusega osaliselt Maarjamäe klinti ümbritseva ala detailplaneeringu ning tühistatud osaks on just Pirita tee 28 krundile kerkiv kõrghoone, kirjutas Postimees. Suurfirma Skanska EMV hakkas Eesti Näituste maa-alale maja ehitama tänavu aprillis ning see peaks valmis saama 2007. aasta septembriks.
Ringkonnakohus leidis, et linn pole planeeringut heaks kiites piisavalt põhjendanud, miks ala üldplaneeringut muudeti ja miks on Pirita tee 28 krundile sobilik just kortermaja. Üldplaneeringu järgi oli maa mõeldud ühiskondlike ja puhkeehitiste jaoks, kuid see muudeti elamumaaks.
Nii Skanska EMV, Eesti Näitused kui ka Tallinna linnavolikogu kaebasid ringkonnakohtu otsuse edasi riigikohtusse, mis eeldatavalt oktoobris langetab otsuse, kas kaebus võetakse arutamisele või mitte.
Planeeringu ja ühes sellega 11-korruselise elamu rajamise kaebas kohtusse naabruses oleva kõrghoone Pirita tee 26f elanik Piret Ustav, kelle kaebuse kohaselt kehtestas linn planeeringu kiirustades ja seadust rikkudes. Kaebaja hinnangul ähvardab tornelamu endaga kaasa tuua parkimisprobleemid ning halvendada tema elamistingimusi.
Esindaja advokaadi Kaimo Räppo sõnul peaks kohus vähemalt kuni kohtuvaidluse lõpuni peatama ka vaidlusaluse 76 korteriga maja ehitamise, kuid hoolimata tema taotlustest pole seda seni tehtud.
Kuigi ringkonnakohus planeeringu osaliselt tühistas, on linn firmale väljastanud seniajani kehtiva ehitusloa. Ringkonnakohtu kohtunik Kaire Pikamäe lausus, et kuna riigikohus pole otsust langetanud, on ka planeering praegu kehtiv ja ehitustegevus pole õigusvastane.
Skanska EMV juhatuse esimehe Jaanus Otsa sõnul ehitab firma maja edasi, sest ettevõttel on kehtiv ehitusluba ning kehtib ka ala detailplaneering. Ta kinnitas, et firma ei ole müünud ega broneerinud kortereid rajatavasse elamusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing