The Wall Street Journal: USA majandus on muutunud viie aastaga efektiivsemaks

11. september 2006, 12:40

Vastupidiselt kartustele on USA majandus muutunud terrorirünnaku järgse viie aasta jooksul efektiivsemaks, kirjutas The Wall Street Journal nädalavahetusel.

Terrorirünnakujärgne majandus mitte ainult ei kasvanud vaid on muutunud efektiivsemaks, sest vastupidiselt ootusele on kahanenud turvatöötajatele tehtavad personalikulutused, ettevõtete laoseis on kahanenud ning riigi sadamate kaudu liikuva kauba hulk on kasvanud.

Üllatusliku trendi taga on ajalehe sõnul terve rida põhjusi. Tehnoloogiasse tehtus suured kulutused olid hakanud 2001. aastal juba tagasi teenima, mistõttu vaatamata sellele, et ettevõtted pidid tegema lisakulutusi turvasüsteemidele, nende efektiivsus kasvas.

Riigisektori poolsed abinõud, mis võeti kasutusele juba enne terrorirünnakut alanud majanduskasvu aeglustumist, aitasid kiiresti langusest üle saada ning saavutada jätkusuutlikku kasvu. Nendeks abinõudeks olid muuhulgas intresside langetamine, maksude alandamine ning hädaabi suurendamine.

Muuhulgas on kahanenud ka kuritegevus, mistõttu on vaatamata terroriohu suurenemisele, kulutused julgeolekule kahanenud

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing