Tõnis Rüütel: kuritegeliku äri maksustamist võib pidada ka mingis mõttes kuriteoks

11. september 2006, 13:01

Eesti Hasartmängukorraldajate Liidu juhi Tõnis Rüütli sõnul on kuritegeliku äri maksustamine ka mingis mõttes kuritegu.

„See on tegelikult pikem juriidiline küsimus. Kui see käibeliik on tavamõistes käibemaksuga maksustatav, siis muidugi võiks seda maksustada. Aga kordan, et see on ikkagi selgelt juriidiline küsimus,” täpsustab Rüütel.

Samuti lisab ta, et tulevikus võiks kuritegeliku käibe maksustamine olla täiesti võimalik, juhul kui see on mõõdetav ja tuvastatav. „Näiteks kaupade või teenuste käive, mis on käibemaksuga maksustatavad.”

Earnst Youngi maksukonsultandi Marko Saagi sõnul võib Eestis maksuhaldur nõuda trahvi inimeselt, kes on tegelenud salakauba või alkoholi müügiga suuremas summas kui 250 000 krooni selle eest, et ta pole end registreerinud maksukohuslasena. Samuti saaks sellise käibe pealt küsida ka käibemaksu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing