Kui lapse pepu jääb kakaseks

Ain Alvela 12. september 2006, 00:00

Üks mu tuttav sattus hiljaaegu oma vaevalt kuuajase lapsega Mustamäe lastehaiglasse. Titel läks kõht lahti, ikka juhtub. Haigemajas selgus tõsiasi, mis ei väljenda midagi muud kui meie, täiskasvanute idiootsust. Haigla poolt on kõhulahtisusega lapsele ette nähtud kolm (sic!) mähet ööpäevas. Aga kui noor ema ei taibanud kodunt mähkmepakki kaasa võtta? Ei muud, kui imik peab kaheksa tundi järjepannu kakase taguotsaga elama.

Samal ajal istuvad tähtsad kodanikud haigla nõukogus ja arutavad, kas raviasutused saavad tuleval aastal järsku ülearu palju eelarvekroone. Või targutavad tublidest emadest, kes üha rohkem sünnitavad. Absurdi kroonib teadmine, et ema või tema tööandja maksab riigikukrusse aastas tuhandeid kroone sotsiaalmaksu, aga riigilt vastuteenet paludes lüüakse uks nina ees kinni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing