Reformierakond proovib tiibu

Harry Tuul 13. september 2006, 00:00

Reformierakond eesotsas rahvastikuminister Paul-Eerik Rummoga on vaikselt alustanud arutelu põhiseaduse muutmisest, tehes ettepaneku lisada preambulisse täiendus eesti keele kaitsest. Seejuures väidab erakonna Riigikogu fraktsiooni esimees Jaanus Tamkivi, et keskendutaks vaid ühele - eesti keele kaitse seadustamisele -, lükates ümber mõtted teiste ettepanekute tegemisest. Põhiseaduses on aga juba kirjas eesmärk "eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade" ja et "Eesti riigikeel on eesti keel". Nii on selge, et teema ei ole ülioluline ja pigem kompab oravapartei põhimõttelisi põhiseaduse muutmise võimalusi, kasutades selleks kõigile südamelähedast ja mõistetavat teemat. Kaugem eesmärk, ehk kas soovitakse viia sisse presidendi otsevalimised, ühildada presidendiamet peaministri omaga või koguni muuta riigikorda, jääb veel saladuseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing