Börsiülevaade: USA aktsiaturg sai naftasüsti

13. september 2006, 10:33

Nafta hinna järsk kukkumine põhjustas eile USA aktsiaturgudel hinnaralli. Dow Jonesi tööstuskeskmisel jääb rekordtulemusest puudu 225 punkti ehk kaks protsenti.

Nafta hind langes seitsmendat järjestikkust päeva, olles sellega pikim langusperiood alates 2003. aasta oktoobrist. Eilne langus New Yorgi kaubabörsil oli 2,8 protsenti, 63,76 dollarini barrel, mis on musta kulla madalaim hind alates 22. märtsist.

Aktsiate hinnaralli eesotsas oli jaemüügifirmad, sest kütuste hinna langus on tarbijale nagu maksukoormuse alandamine, lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma Awad Asset Management juhatuse esimees James Awad.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,89 protsendi võrra 11498,09 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks hüppas koguni 1,96 protsendi võrra 2215,82 punktini.

USA suurim elektroonikakaupluste keti Best Buy aktsia hind hüppas 9,15 protsenti, 52,14 dollarini, sest ettevõtte kasum ületas analüütikute ootusi.

USA suuruselt kolmanda investeerimispanga Goldman Sachi aktsia hind kerkis 4,8 protsenti, 158,29 dollarini, mis on aktsia suurim päevatõus alates 14. märtsist. Investeerimispanga käive kasvas 26. augustis lõppenud kolmandas kvartalis kaks protsenti, 7,46 miljardi dollarini (92 miljardi kroonini), mis tähendab, et ettevõte kolme kuu käive on juba suurem kui eelmise majandusaasta oma kokku. Kvartali kasum oli 3,26 dollarit aktsia kohta, ületades tunduvalt analüütikute ennustatud 2,97 dollarilist kasumit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing