EPL: Norras hätta jäänud Eesti ettevõte läheb politsei vastu kohtusse

13. september 2006, 07:28

Norras suusakeskuse ehituselt minema aetud vahendajafirma valmistub esitama hagi nii Norra politsei, ehituse tellija kui ka ühe Norra telekanali vastu.

Vahendusfirma Baltic Construction Service (BCS) juhatuse liikme Margareta Firsova sõnul pakkus Norra ametiühing Fellesforbundet talle abi advokaadi leidmisel ja hagide ettevalmistamisel, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Et oleks lihtsam asju ajada, astusid hetkel Norras olevad ehitajad sealse ametiühingu liikmeks. Ülejäänud on avalduse blanketi kätte saanud ja teevad peatselt sama sammu,' lausus Firsova.

'Me plaanime politsei vastu esitada kollektiivse hagi kõigi tööliste ning ettevõtte nimel, kus iga tööline nõuab 150 000 Norra krooni (ligi 300 000 Eesti krooni – toim) kompensatsiooni,' kinnitas Firsova.

Samuti loodab BCS kohtu kaudu kätte saada Uvdali mäesuusakeskuse ehitamiselt saamata jäänud raha nii tehtud ehitustööde kui ka mahajäänud tööriistade eest. 'Ma saatsin neile DHLiga arved ja faksiga koopiad. Kirjas palusin lugeda meie töösuhe lõpetatuks ning lisasin, et pretensioone saab esitada kuni 3. septembrini. Siiani pole nad ühelegi meie kirjale reageerinud,' ütles Firsova.

Uvdali mäesuusakeskuse juhataja Carsten Fongen ütles, et pole nende vastu esitatavast hagist veel midagi kuulnud. 'Kui ehitajad koju saadeti, olid kõik arved makstud. 830 000 Norra krooni suurune arve augusti eest saabus hiljem, praegu kontrollime, kas see vastab tehtud töödele,' lausus Fongen ja lisas, et seejärel makstakse BCSile õige summa.

'Ehitajad ei olnud piisaval tasemel. Maja oleks pidanud valmima juba poole aasta eest, aga varsti on meil talv ja seetõttu oli vaja asju kiirendada,' põhjendas Fongen BCSi töötajate minemasaatmist.

Kolmanda hagi tahab BCS esitada ühe Norra avalik-õigusliku telekanali NRK vastu, mis väitis, et BCS maksis kohalikele ehitajatele palka vaid 30 Eesti krooni tunnis ehk umbes 4000 krooni kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing