Euroopa börsid: Scania aktsial kaks üheksaprotsendilist tõusupäeva järjest

13. september 2006, 13:33

Rootsi veoautotootja Scania aktsia hind hüppas 9% võrra 425,5 Rootsi kroonini, eile peatati aktsiaga kauplemine pärast 9,3protsendilist hinnatõusu.

Uudisteagentuur Reuters teatas eile, et Saksa veoautode tootja MAN kaalub tõsiselt Scania ülevõtmist. Wallenbergide perekonnale kuuluv investeerimisfirma Investor valmistavat Rootsi majanduslehe Dagens Industri teatel samal ajal ette endale kuuluvate Scania aktsiate müüki, mis tähendab sisuliselt ettevalmistust ka Scania ülevõtmiseks. Investorile kuulub 19,3 protsenti Scania hääleõiguslikest aktsiatest. Investori aktsia hind kerkis täna 4,44 protsendi võrra 153,00 Rootsi kroonini.

Euroopa aktsiaturud kerkivad täna teist järjestikust päeva tänu ettevõtete headele majandustulemustele ning nafta hinna langusele viie kuu madalaimale tasemele.

Trenditegijad olid naftahinna suhtes tundlikumate ettevõtete aktsiad. Näiteks Prantsusmaa suurima keemiatööstusettevõtte Rhodia aktsia hind kerkis 1,7 protsendi võrra 1,81 euroni. Nafta moodustab 60 protsenti kontserni kuludest. 1,4 protsendi võrra 41,20 euroni kerkis DaimlerChrysleri aktsia hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing