Riigikogu liige Igor Gräzin loeb maksumaksja raha eest USA ülikoolis loenguid

13. september 2006, 14:07

Riigikogu liige, reformierakondlane Igor Gräzin sõitis Riigikogu tööajast oma koduülikooli loenguid pidama ja saab selle eest ka esindusraha.

Gräzin lähetati esindusrahade eest Ameerika Ühendriikidesse Notre Dame"i ülikooli, kus ta 1.-20. septembrini osaleb koolitusseminaril 'Omavalitsus ja investeeringud'. Reformierakonna fraktsioonist öeldi, et Gräzin on seminaril nii osaleja kui ka koolitaja rollis. Samasse ülikooli lähetati Gräzin ka jaanuaris. Ta osales 2.–19. jaanuarini Notre Dame"i ülikoolis interaktiivsel väike-ettevõtlus seminaril. Gräzin on alates 1992. aastast selle ülikooli külalisprofessor.

'Osalen jah. Notre Dame"i ülikoolis olen töötanud 10 aastat ja jätkanud koostööd ka hiljem,' tunnistas Gräzin.

Reis on vormistatud välislähetusena, mille eest makstakse päevaraha. Esinduskulude arvel makstakse talle kinni lennupiletid, ülejäänu maksab kinni vastuvõtja või Gräzin ise.

'Riigikogu rahade all ma mõtlen omaenese saadiku sõidukulu raha. Sealt tulebki teatud osa isiklikke kulutusi: töö raha pileti maksumust ei kata ja vastuvõttev pool vahet ei kompenseeri,' ütles Gräzin.

Gräzin täpsustas ka seminari teemat: 'Mis on ja kuidas arendada nn vaest ettevõtlust, kui on puudu kapitalist, teadmistest, sidemetest, ei saa laenu jne. Külalisosalejana olen vaid poolteist nädalat USAs. Päriskoolitus või vastav spetsialiseerumine (kui tegu on üliõpilastega) kestab kas semestri või soovi korral kaks. Mingit tasu ma ei saa,' kinnitas Gräzin.

Jaanuarikuise lähetuse eest maksti Gräzinile esinduskulude arvel kinni sõidule läinud 10 878 krooni, 615 krooni kindlustusraha ja päevaraha (30%) 2700 krooni.
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_G/Igor_Gr2zin_1_veiko_217278.jpg#407#600#Igor Gräzin>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing