Saksa E.ON kaalub merekaabli rajamist Leedu ja Rootsi vahele

13. september 2006, 10:45

Saksa suurim energiakontsern E.ON AG kaalub elektrikaabli rajamist Rootsi ja Leedu vahele, et suurendada impordi- ja ekspordivõimalusi.

Suures osas sõltub kaabli rajamine sellest, kas E.ON otsustab ehitada Rootsi ja Leedu vahele merre suure tuulepargi, ütles intervjuus agentuurile Bloomberg E.ONi Rootsi üksuse pressiesindaja Johan Aspegren. Investeering nõuaks miljardeid ja projekt on alles kaalumisel.

E.ONile kuulub kolmandik Balti merekaablist, mis ühendab Rootsit Saksamaaga. Ülejäänud kaks kolmandikku kuulub Norra riiklikule energiafirmale Statkraft.

Leedus uurib E.ON praegu võimalusi uue tuumareaktori projektis osalemiseks. Läinud nädalal kohtus E.ONi Rootsi üksuse juht Lars Frithiof Leedu peaministri Gediminas Kirkilasega. Rootsis ehitab E.ON praegu Malmös Põhjala suurimat gaasiküttel elektrijaama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing