Saksa MAN valmistub Scaniat üle võtma

13. september 2006, 10:17

Rootsi Scania, mis on üks maailma suurimaid veoautode ja busside tootjaid, usub peatset ülevõtupakkumist Saksa veokitootjalt MAN.

Nii teatas Scania täna Stockholmi börsile. Eile peatati kauplemine Scania aktsiaga, kui kuuldused MANi võimalikust pakkumisest olid aktsia hinda kergitanud ligi 10%. Täna kauplemine Scania aktsiaga jätkus. Veidi peale kella ühtteist oli Scania aktsia tõusnud veel 8%.

MANilt oodatakse ametlikku kinnitust tänase päeva jooksul, kuid ametlik pakkumine võib veel viibida, vahendab Rootsi majanduslehe Dagens Industri võrguväljaanne. Tehing liidaks kokku Euroopa suuruselt kolmanda ja neljanda veoautode tootja.

DI kirjutas täna, et Rootsi Wallenbergide perekonna kontrollitud investeerimisfirma Investor on valmis oma osalust Scanias müüma. Investor kontrollib 19,3% häältest ja 10,8% kapitalist. Saksa Volkswagen, mis kontrollib 34% häältest, plaanib lehe andmeil oma aktsiad alles jätta.

2005. aastal oli Scania käive 63,3 miljardit Rootsi krooni ja kasum 4,7 miljardit. Firma tegutseb ligi 100 riigis. Firmal on 30 000 töötajat. Uurimis-ja arendustegevus on koondatud Rootsi, tootmine toimub Euroopas ja Lõuna-Ameerikas, vahendab Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing