Miks on ameeriklane tähtsam?

Martin Hanson 14. september 2006, 00:00

Viisaastaku möödumine 9/11 nimelisest terrorirünnakust tekitab vastakaid tundeid. New York leinab ning kardab uut tapalainet. Paraku ei saa ma kuidagi nõustuda propagandistliku didaktikaga, mis levis CNN ja BBC telekanalite kaudu. Nuteti, seisti leinas, loeti hukkunute nimesid ja võltsi patriotismiga näidati ameeriklaste kurba päeva kui maailma muutusekõvera tippu. Ma ei välista omaste valu, NYC elanike ohutunde lakke lendamist. Et see oli raske löök amerikanismile, et tegemist on vundamendiga muutustele. Kahjuks ei too see mulle pisarat silma. Kahju, et selline sündmus on muudetud kõige haigemaks telekomöödiaks.

Palestiinas lendab iga nädal õhku tosinkond süütut. Bes-lani koolis või Moskva teatris toimunud terroriaktid, Tokyo gaasirünnakud, Madrid, London. Miks ei mälestata neid juhtumeid samasuguste vilede ja kelladega? Surm on surm ning üks inimelu pole teisest kallim.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing