Börsiülevaade: Euroopa turgudel kolmas tõusupäev

14. september 2006, 13:45

Nafta hinnatõusust põhjustatud aktsiaturgude tõus jätkus täna Euroopas, tegemist on kolmanda järjestikuse tõusupäevaga.

Uudisteagentuuri Bloomberg teatel oli tõusu eesotsas maailma suurim kaevanduskompanii BHP Billiton ja Euroopa suuruselt teine naftakompanii BP. Nii metalli- kui ka naftasektor on selles kvartalis olnud üks regiooni kehvemaid sektoreid.

BHP Billitoni aktsia hind kerkis Londoni börsil 2,4 protsendi võrra 951 pennini, maailma suuruselt kolmanda kaevanduskompanii Rio Tinto aktsia hind on kerkinud samuti 2,4 protsendi võrra 2,571 naelani.

Lisaks toorainehindade tõusudele mõjutavad põhjustavad aktsiate hinnatõusu erinevad kuuldused ühinemiste ja ülevõtmiste kohta.

Hollandi suurima panga ABN Amro aktsia hind on kerkinud 2,5 protsenti 22,67 euroni kuulduste tõttu, et selle vastu tunneb huvi USA suuruselt teine pank Bank of America. Ülevõtmiskuuldused kergitasid tarkvarafirma Business Objects aktsia hinda 6,2 protsendi võrra 24,45 euroni. Terve rida ülevõtmiskuuldustest põhjustatud aktsiate hinnarallisid toimus veelgi, seda eriti Londoni börsil.

Kahe päevaga 18 protsenti kerkinud veoautode tootja Scania aktsia hind langes 0,5 protsenti 420 Rootsi kroonini, kuid samas kerkisid ülevõtmislootuses Rootsi teiste tööstusettevõtete eesotsas Sandviki ning Assa Abloy aktsiad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing