Cell Network arendab Eesti uue viisaregistri

14. september 2006, 16:34

IT-firma Cell Network võitis Siseministeeriumi hanke uue viisaregistri arendamiseks, teatas ettevõte.

Uue viisaregistri arendamine on Eestile eelduseks, et liituda Schengeni viisaruumiga 2008. aastal. Uus tarkvaralahendus peab võimaldama ka andmevahetust loodava SIS II infosüsteemiga. Esialgsete hinnangute kohaselt on projektiga hõivatud 10-liikmeline arendusmeeskond aasta aja jooksul.

'Oleme olemasoleva viisaregistri autoriks ja see on tunnistus sellest, et ollakse kindlad Cell Network acute;i võimes projekt õigeks ajaks valmis saada', rääkis Andres Järviste, Cell Network acute;i tegevdirektor.

Uus süsteem on kriitilise tähtsusega Eesti edasise tegevuse jaoks Schengeni koostöös. See võimaldab lepinguga liitunud maades piiriületusel isikukontrollist loobumise ja Schengeni piirkonnas vabalt liikumise. Euroopa Liidu 25-st liikmesmaast osaleb Schengeni viisaruumis 15 riiki.

Firmal Cell Network on kontor Tallinnas ja Tartus ning kokku töötab firmas 100 inimest. Ettevõte on alates 1999. aastast üks osa rootsi IT-firmast Mandator. Cell Network on ajalehe Äripäev poolt nimetatud korduvalt Eesti parimaks IT-ettevõtteks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing