Omandireformi seaduse muutmine tähendab Eestile lisakulusid

14. september 2006, 14:01

Saksamaale ümberasunutele vara tagastamine läheb arvutuste kohaselt ainuüksi Tallinnale maksma 1,5 miljardit krooni, kirjutas Postimees Online.

Riigikogu võttis kolmandal lugemisel 47 poolthäälega vastu Res Publica fraktsiooni algatatud omandireformi aluste seaduse § 7 lõike 3 kehtetuks tunnistamise seaduse (830 SE), mis puudutab Saksamaale ümberasunutele vara tagastamist.

Omandireformi muudatuste järgi lõpeb Saksamaaga sõlmitud lepingute alusel Eestist lahkunud isikute omandis olnud ja Eesti Vabariigis asunud õigusvastaselt võõrandatud vara tagastamise või kompenseerimise taotluste lahendamine riikidevahelise kokkuleppega.

Keskfraktsiooni liikme Helle Kalda sõnul tähendab see, et eesti rahvas peab taas omaenda taskust kinni maksma Hitleri ja Stalini salasobingu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing