PM: Alampalga tõus ettevõtjaid ei hirmuta

14. september 2006, 08:02

Tööandjad ei karda enda sõnul alampalga tõusu 4050 kroonini, vaid sellest tulenevat survet kõrgemapalgaliste tasu tõusuks.

Samas puudub statistika, kui palju üldse alampalga saajaid on. Nii kõigub alampalga saajate arv erinevatel hinnangutel 22 000 kuni 117 000 inimeseni. Statistikaameti teatel polegi võimalik praeguse olukorra kohta täpset ülevaadet saada, sest mullused andmed selguvad alles selle aasta lõpuks, kirjutab Postimees.

Eesti Rõiva- ja Tekstiililiidu juht Meelis Virkebau ütles, et siiski on nende liidu ettevõtjad seisukohal, et alampalk võiks tõusta järgmisel aastal vaid kuni kümme protsenti. 'Ettevõtetele on probleemiks see, et lihtsa töö tegija palk tõuseb kiiremini kui oskustöölise palk,' rääkis Virkebau.

Tema sõnul tekitab see küsimuse, kuidas motiveerida oskustöölist ennast täiendama. 'Liidu arvates on Eesti majandus arenenud nii kaugele, et alampalk ei peaks olema riiklikult reguleeritud, vaid kujunema vastavalt nõudmisele ja pakkumisele tööjõuturul.'

Virkebau sõnul toetavad nad Eesti Panga sõnu: mida kõrgemal tasemel alampalga lepe sõlmitakse, seda ebakompetentsem see on.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing