Raivo Vare: kiiret võitu terrorismivastases sõjas loota pole

Mati Feldmann 14. september 2006, 11:14

'Kas me võime loota, et see maailmasõda meid üldse ei puuduta?' küsib Eesti Raudtee arendusdirektor Raivo Vare homse Äripäeva kolumnis.

'Ei saa. Ning kiiret võitu selles sõjas loota pole – põhjustel, mida näitas dokfilm Saksamaa terrorirakukesest ja selle algselt teadmistejanuste ja isegi modernsete tudengitest liikmete šahhiidideks kujunemise teest,' väidab Raivo Vare.

'Just noorte vihaste meeste rahulolematus läänemaailma suhtumisega nende usku ja kultuuri ning ajaloolis-kultuurilise taustaga kättemaksuiha viib olukorrani, kus intelligentsed ja tihti just nendes samades arenenud riikides sündinud ja kasvanud mehed (kaheldamatult varem või hiljem ka naised) lähevad purustavasse vabasurma, püüdes kaasa haarata nii palju süütuid inimesi kui võimalik.'

Tuleb hoolitseda oma siseturvalisuse ja päästevõimekuse eest paremini kui seni ning tugevalt pöialt hoida meie meestele, kes Afgaani ja Iraagi eesliinil iga päev oma eluga riskivad, resümeerib Raivo Vare.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing