Riik alustab läbirääkimisi raudtee tagasiostmiseks

14. september 2006, 14:49

Valitsus otsustas tänasel istungil, et alustab läbirääkimiste pidamist Eesti Raudtee aktsiate tagasiostmiseks, kirjutas Postimees online.

«Kui läbirääkimised BRSiga lõppevad positiivselt, siis tulevad lisaeelarvesse ka vahendid Eesti Raudtee aktsiate ostuks,» ütles peaminister Andrus Ansip.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaare sõnul alustatakse läbirääkimisi BRSi esindava Suprema Securitiesega. Konkreetseid summasid välja veel ei käidud, kuid need jäävad varem mainitud summade piiridesse.

'Raudtee lepingu lõpetamine poolte kokkuleppel on logistiliselt oluline nii rahvusvahelises kui regionaalpoliitilises plaanis. Pean silmas olulisi investeeringuid raudtee kaasajastamiseks. Kiirrongi rajamine Tallinn-Tartu liinil oleks ainult selle algus,” rääkis Savisaar.

“Ja loomulikult peab Eesti nii nagu paljudel muudel aladel lõpuks ometi saama ka Euroopa raudtee osaks. Igalt poolt Eestist peab saama rongiga Euroopasse – Varssavisse, Berliini, Brüsselisse mugavalt ja kiiresti, ütleme ühe ööga, nii nagu vanasti jõuti Moskvasse,” lisas Savisaar.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium loodab läbirääkimistel tulemusteni jõuda oktoobri esimesel poolel. Ka BRSi esindaja Suprema Securities on oma pakkumises väljendanud soovi läbirääkimistega mitte venitada – Suprema sooviks on saada riigilt vastus pakkumisele juba 6.oktoobriks. Vastavalt valitsuse otsusele peab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium läbirääkimistest valitsust teavitama hiljemalt 12. oktoobriks.

Praeguse seisuga kuulub Eesti riigile 34 protsenti ja firmale Baltic Rail Services (BRS) 66 protsenti Eesti Raudtee aktsiatest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing