ÄP 5 aastat tagasi: Kaupmeestel puudus viiesendistest

ÄP 15. september 2006, 00:00

Viiesendiste puuduse üle kurtvad kaupmehed soovivad hindade ja arvete ümardamist, et loobuda pisimündi kasutamisest, kuid seda ei võimalda praegu ükski seadusandlik akt, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

"Viiesendiste vermimine on lõpetatud ja neid on vähe ringluses," ütles Sikupilli Prisma klienditeeninduse juhataja Reet Ratas. Ratase sõnul kasutatakse poesiseselt klientidelt saadud viiesendiseid, ja juhul, kui viiesendised on kassast otsas, antakse kliendile tagasi 10 senti. "Probleem läheb iga päevaga teravamaks," kinnitas Keila TÜ aseesimees Aigar Kadastu viisendiste nappust. "Klientidele peab täpselt raha tagasi andma - kord on kord." Ta lisas, et oluline polegi niivõrd ostjate nurin, kes tahavad raha täpselt tagasi saada, kui raha vermimise lõpetamisega tekkinud tühimik. Loogiline oleks mingi aja jooksul mündid käibest ära korjata.

Hetkeseis: Viiesendised ongi ajalugu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing