ERSO-lt Estoniale 100. sünnipäevaks

Christel Karits 15. september 2006, 00:00

"Pakkumine tuli ootamatult ja üllatusena," tõdeb Gerli Padar, kelle esitada on kontserdil Sally laul Tambergi ooperist "Raudne kodu". "Ainult see üks laul ongi," lisab ta ja usub, et kontsert tuleb päris vahva. Mingit hirmu ERSO ette astuda pole, kui ehk vaid aukartus Neeme Järvi ees, keda Padar dirigendina väga austab.

Kogu kava ongi kokku pannud Neeme Järvi, kes on olnud läbi aegade kõige pikaajalisem ERSO dirigent.

"13 aastat olin paralleelselt ERSOga Estonia teatri peadirigent. Oli huvitav aeg. Olid head lauljad ja huvitav repertuaar. Eino Tambergi teoseid on korduvalt mängitud Estonias, oma ooperi "Raudne kodu" kirjutas ta Estoniale ning see heliplaadistati Melodijas. Erakordsena meenub Verdi "Requiemi" ettekanne kahe kollektiivi koosmusitseerimisel Estonia kontserdisaalis. Mälestused harukordsetest lauljatest ja kolleegidest ei kao meelest," kirjutab Järvi. "Otsustasin võtta kavva intermetsod ning haruldased sümfoonilised lõigud populaarsetest ooperitest. Loodan, et meil saab olema ERSOga üle pika aja huvitav kohtumine."

ERSO peadirigendi Andres Siitani sõnul peaks kontsert elamust pakkuma nii muusikaliselt kõrgelt haritud kui ka selles vallas vähese kogemusega publikule.

Õhtut juhib Mart Mikk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing