Miljardär Lebedev usub üha arenevasse Gazpromi

Raivo Sormunen 15. september 2006, 00:00

"Me oleme Gazpromi aktsia suhtes jätkuvalt üsna positiivselt meelestatud," ütles Lebedev Londonis antud intervjuul uudisteagentuurile Bloomberg.

Vene miljardäri nägemust toetab ka Gazpromi tütarettevõtte Gazprom Neft eile avaldatud teade, et ettevõte sai loa 25 miljardit kuupmeetrit maagaasi sisaldava ala arendamiseks. Luba kehtib 25 aastat ja annab Gazpromi naftaüksusele õiguse uurida ning arendada Lõuna-Venemaal asuvat Novorossiiski gaasivälja.

"Gazpromi aktsial on tugev potentsiaal veelgi kõrgemale liikuda," avaldas miljardär Lebedev oma tulevikunägemuse Venemaa gaasikontserni väärtpaberi suhtes.

Samuti teatas Gazprom oma esimesest koostööleppest Sahhalin regiooni juhtidega. Sahhalinis loodab gaasigigant saada oma osa Royal Dutch Shell Plc 20 miljardit dollarit maksvast projektist. Venemaa gaasikontsern nõustus nafta- ja gaasivarude uurimisel ning tootmisel kasutama kohalikku tööjõudu ja lubas oma panuse anda ka saarele rajatava gaasitorustiku ehitamisse. Piirkonna omavalitsus lubas Gazpromi teate kohaselt toetada gaasifirma saare ja seda ümbritseva mere alade uurimisel.

Gazpromi tegevdirektor Aleksei Miller ja Sahhalini piirkondlik juht Ivan Malahhov kirjutasid lepingule alla Moskvas.

Suurinvestor Aleksander Lebedev, kes on ka Venemaa parlamendi alamkoja saadik, kontrollib National Reserve Corp.-i kaudu umbes 0,3 protsenti Gazpromi aktsiapakist, mille turuväärtus on 800 miljoni dollari (9,9 miljardi krooni) ringis.

Maailma suurima gaasitootja turuväärtus ulatub 261 miljardi dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing